Hvorfor går andre prinsipper foran barnas helse og sikkerhet i Oslo kommune?

Kjære byrådsleder!
Vi har henvendt oss til deg gjennom vårt første blogginnlegg 21.august ”Første skoledag i 2017 gjør allerede vondt i magen”. Vi tolker ditt mangel på svar som at du også er usikker på hvordan kaosprosjektet- Manglerud Skole best kan løses.

For det er et komplett kaos. En trafikkert bilvei gjennom skolegården og manglende økonomiske bevilgninger til å pusse opp skolen til moderne standard, er det som er planlagt, godkjent og som nå bygges. Dette er det våre barn og vi foreldre må forholde oss til.

Bare at bystyrepolitikerne vedtok nye Manglerud skole med trafikk gjennom skolegården, er høyest kritikkverdig. Hvilket prinsipp gikk foran barnas helse og sikkerhet? For vi foreldre antar at bilveien ble tydelig presentert når saken ble behandlet og penger ble bevilget i bystyret…?

Det oppleves skremmende når byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg ikke klarer å svare konkret på Tommy Skjervold (FrP) sitt spørsmål om hvem som er viktigst – fugl eller barn. Det burde vært et enkelt svar.

9.juni klaget FAU på igangsettelsestillatelsen til trafikkert bilvei gjennom skolegården. Klagen gikk ut på at Plan og Bygg hadde godkjent en uomtvistelig livsfarlig skolegård og ga etaten mange muligheter til retrett. Det tok Plan og Bygg tre og en halv måned å behandle klagen, før den ble avslått. Som Plan og bygg selv understreker så kan de trekke tillatelsen, men velger å ikke gjøre dette. Den livsfarlige skolegården med bilvei tvers gjennom anses ikke som «særlige grunner». Avslaget vektlegger i stedet at FAU burde ha klaget i oktober 2015, da Undervisningsbygg og Utdanningsetaten første gang motvillig informerte FAU om veiplanen, men understreket at alt ville løse seg. Så prinsippet om behandlingstid vektes altså over barnas trafikksikkerhet.

Det skal sies at Oslo kommune aldri har kommunisert til foreldrene hvor farlig skolegården som bygges, kommer til å bli for barna. Oslo kommune har i stedet prøvd å glatte over ved å informere foreldrene om at dette kommer til å løse seg gjentatte ganger. Vi hadde lenge tillit til at barnas helse og sikkerhet ble vektet foran prinsippet om få på plass flere skoleplasser i Oslo. Nå har vi lært.

Vi kan ikke akseptere et liknende år som 2016, der ingen løsning som sikret barna, var på plass før skolestart. Det bør ikke være foreldrenes ansvar å sørge for at Oslo kommune iverksetter helt nødvendige trafikksikkerhetstiltak. Det er heller ikke vår jobb å følge opp at tiltakene faktisk blir gjennomført (det er fortsatt tiltak som ble lovet som ikke er gjennomført).

Vi foreldre jobber etter prinsippet om at barnas helse og sikkerhet må komme først. Vi har ingen barn å miste på Manglerud. Vi kan ikke akseptere en situasjon hvor dette blir utfordret. Dagens planer fra Oslo kommune betyr rett og slett at vi ikke kan levere barna på Manglerud Skole ved skolestart 2017. Kommunen baserer seg tydeligvis på helt andre prinsipper enn å sette barnas sikkerhet først.

Det er nå kun 315 dager igjen til første skoledag i 2017. Vi ber derfor byrådslederen om å presentere en løsning som prioriterer barnas helse og sikkerhet så raskt som mulig.

Vennlig hilsen

Leder FAU Manglerud Skole

Lars Ruud

dsc05044-01

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s