Hva skjedde med Manglerud skole?

new doc 26_1Kort oppsummert:

Manglerud Skole er i dag en 1-7. trinn skole som blir gjort om til en ny 1-10. trinn skole som skal stå ferdig til skolestart 2017. Dette har blitt et komplett kaos prosjekt:

  • Det er planlagt og allerede godkjent en bilvei tvers gjennom skolegården når prosjektet står ferdig i 2017.
  • Under byggeperioden vil det gå bilvei som skiller klasserom fra AKS på skolen der ca 200 1-3. klassinger går frem og tilbake. I tillegg til 500-1000 biler i døgnet vil også all anleggstrafikk til prosjektet gå gjennom her.
  • Den «nye» skolen blir forfallen! Vi er bekymret over hvor lite som blir gjort for inneklima, utbedringer av mangler og at man likevel ikke vil ta igjen vedlikeholdsetterslepet som allerede er på dagens barneskole. Skolen blir langt fra så ny som vi har blitt lovet.

Vi i ferd med å få en direkte helsefarlig og forfallen skole for elevene våre i stedet for en skole som er trafikksikker og moderne.

Hele skoleprosjektet er svært uoversiktlig med mange involverte, minimum 4 etater, bydelspolitikere og ulike byråder.

Foreldrene gjennom FAU har over lengre tid forsøkt å gå tjenestevei for å få tilstrekkelig og riktig informasjon, og for å sikre løsninger som tar vare på barnas helse og sikkerhet. Det fungerer dessverre ikke. Dette gjør oss svært fortvilte siden tiden ser ut til å løpe fra oss.

Byråd Geir Lippestad er ansvarlig byråd for bilveien og byggeprosjektet, mens det er byråd Tone Tellevik Dahl som er ansvarlig for skolen.

Vi har mistet tilliten til at Oslo kommune kan eller ønsker å fjerne bilveien og at de mener alvor med «rehabiliteringen». Vi kan ikke skjønne at dette er en «ny» skole som Oslo kan være seg bekjent av.

Vi er ikke de eneste som mener dette. Vi har over 1.200 underskrifter og Trygg Trafikk som en av støttespillerne våre mot bilvei gjennom skolegården.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s