Trygt område for Manglerudbarna

Kjære alle foreldre og brukere av idrettsanleggene!

Som dere allerede vet har det vært viktig for Manglerud skole og FAU å sikre en trygg og bilfri skole for barna. Som et resultat av dette arbeidet, ble det iverksatt en rekke tiltak fra skolestart 2016 for å beskytte barna. Noen av tiltakene er 2 trafikkvakter som stopper og følger all trafikk til og fra idrettsanleggene samt barneskolebygget, som nå renoveres. Etter tilbakemelding fra politiet ble det også satt opp en bom, som må åpnes av trafikkvaktene. Dette er tiltak som aktiveres i skolens åpningstid.

I tillegg har Oslo kommune utvidet parkeringsplassen nedenfor skolens område fra ca 45 parkeringsplasser til nå ca 93 plasser inkl. HC og EL. Det har også blitt laget en ’kiss and drop’ sone, for å kunne hente og levere barn.

Til sammen har disse tiltakene hatt en reduserende effekt på dagtid, selv om det tidvis fortsatt er mye trafikk som passerer gjennom bommen. Bare fredag 6.januar ble det registrert 160 biler i tidsrommet 08:30- 17:00.

FAU og skolen får flere tilbakemeldinger fra engstelige foreldre som er bekymret over bilsituasjonen, også etter skoletid. Dette gjelder spesielt biltrafikk som kjøres helt inn til idrettsanleggene der veien er både mørk og tidvis glatt. Her går det barn alene på vei til trening eller på Pokemon jakt, som kan være vanskelig å se.

Hver bil som kjører helt frem til idrettsanlegget er med på å skape farlige situasjoner for barna. Vi ønsker med dette innlegget å oppfordre alle foreldre og brukere av anlegget om ikke å kjøre helt opp, men heller benytte parkeringsplass eller ’kiss and drop’ sonen. Dette for å unngå at barn blir skadet av bil. Vi har heller ingen barn å miste.

Vi har full forståelse for at dette vil medføre lenger bæring av utstyr for noen brukere, noe som selvsagt er beklagelig. Men vi håper at det er et felles ønske om å sikre en sårbar gruppe, som blir den tapende part i møte med bil. Det hadde vært fryktelig trist om det skulle skje en trafikkulykke her.

Har du spørsmål eller kommentarer er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med undertegnede. La oss sammen skape et trygt og godt nærmiljø.

Med vennlig hilsen

Peter Streijffert (Rektor) og Lars Ruud (FAU Leder)

dsc05044-01

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s